Οδηγίες για την Διαδικασία Μετακόμισης

Οδηγίες για την Διαδικασία Μετακόμισης

Σήμερα, ο κόσμος είναι γεμάτος από σύγχρονα εργαλεία, δημοφιλείς εφαρμογές και χρήσιμα άρθρα όπου μπορεί να βρει όλα όσα χρειάζεσθε για μια επιτυχημένη μετακόμιση. Υπάρχουν όμως πράγματα που είναι αδιαμφισβήτητα! Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνετε οργανωμένοι όταν μετακομίζετε ακόμα και με όλους αυτούς τους βοηθούς. Έχοντας χρόνια εμπειρία έχουμε την απάντηση.

Όλες οι μετακομίσεις είναι διαφορετικές και κάθε πελάτης έχει διαφορετικές ανάγκες αλλά αυτό που παραμένει ίδιο είναι η επιθυμία να μην ξεχάσει τίποτα. Για να αποτρέψετε μια τέτοια δυσάρεστη παραλλαγή, έρχεται η λίστα για μετακόμιση. Η ομάδα μας έχει την τιμή να σας παρέχει μια λίστα ελέγχου κίνησης και έτοιμη να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν στο μυαλό σας. Μη χάνετε τον πολύτιμο χρόνο σας και αφήστε μας να μοιραστούμε χρήσιμες συστάσεις.

Λίστα για μετακόμιση – Ποια η σημασία της
Λοιπόν, θα μιλήσουμε για το τι σημαίνει λίστα για μετακόμιση, πιο συγκεκριμένα, πώς να ορίσετε αυτό το εργαλείο. Στην πραγματικότητα, είναι μια πολύ χρήσιμη και σημαντική ιδιότητα στη ζωή κάθε ανθρώπου που μετακομίζει. Ειδικά αν μιλάμε για ένα πολυάσχολο άτομο που απλά δεν μπορεί φυσικά να «κρατήσει» όλες τις πληροφορίες στο κεφάλι του. Περιέχει όλα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Εκ των προτέρων, ο προσεκτικός προγραμματισμός της μετακόμισής σας σίγουρα θα μειώσει το άγχος. Δημιουργήσαμε τον απόλυτο οδηγό για να κάνουμε τη μετακόμιση σας όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη.

6 Εβδομάδες πριν την Μετακόμιση – Οδηγός
1. Εκτυπώστε τη λίστα για μετακόμιση
Συγκεντρώσαμε όλες τις εργασίες σε ένα έγγραφο για να διευκολύνουμε τους πελάτες μας να παρακολουθούν και να βάζουν τικ. Η λίστα για μετακόμιση χωρίζεται σε πολλά μέρη, μπορείτε να προσθέσετε ή να διαγράψετε οτιδήποτε θέλετε.

2. Προσπαθήστε να βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις
Πώς σκοπεύω να φύγω; Και ποιες είναι οι επιλογές μετακίνησης μου; Υπάρχουν τρεις πιθανές κατηγορίες μετακόμισης:

Μετακόμιση Do-It-Yourself: Πακετάρεις όλα τα υπάρχοντά σου, νοικιάζεις το φορτηγό, το φορτώνεις και μετά το οδηγείς στον νέο προορισμό.

Η υβριδική κίνηση: Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να απευθύνετε μέρος της εργασίας μετακόμισης σε επαγγελματίες.

Μετακόμιση πλήρους υπηρεσίας: Αυτή η παραλλαγή περιλαμβάνει όλα τα βήματα μετακόμισης από τη συσκευασία έως την εκφόρτωση που πραγματοποιούν οι επαγγελματίες. Αλλά θυμηθείτε να επιλέξετε μια αξιόπιστη μεταφορική εταιρεία για να φροντίσει για τη φόρτωση και την οδήγηση των τιμαλφών σας. Η επιλογή σας εξαρτάται επίσης από διάφορους παράγοντες όπως ο προϋπολογισμός.

3. Επιλέξτε επαγγελματίες
Εάν αποφασίσετε να προσλάβετε επαγγελματίες, ξεκινήστε την έρευνά σας για μια αξιόπιστη και αξιόπιστη εταιρεία μετακόμισης, ελέγξτε προσεκτικά τις κριτικές εταιρειών μετακόμισης και ζητήστε τουλάχιστον 3 προσφορές μετακόμισης από διαφορετικές εταιρείες. Όλες οι εταιρείες μετεγκατάστασης πρέπει να είναι αδειοδοτημένες και ασφαλισμένες, ώστε να είστε σίγουροι ότι η μετακόμισή σας θα πάει ομαλά. Μην ντρέπεστε να κάνετε ερωτήσεις εάν δεν καταλαβαίνετε, μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε μια λίστα ερωτήσεων. Βρείτε χρόνο για να καταλάβετε πώς να αποφύγετε την πρόσληψη χαμηλής ποιότητας μετακόμισης. H Μεταφορική μας εταιρεία, γνωρίζει πολύ καλά τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ακολουθήσει. Είναι ένας βασικός λόγος που δεν συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα στη διαδικασία.

4. Προγραμματίστε τον προϋπολογισμό και τις επιλογές μεταφοράς
Ο προγραμματισμός ενός προϋπολογισμού είναι πολύ σημαντικός σε αυτό το βήμα, καθώς θα έχετε ένα ξεκάθαρο όραμα για το είδος της μετακόμισης που μπορεί να αντέξει η οικογένειά σας ή πιθανώς απλώς χρειάζεται να εξοικονομήσετε κάποιο ποσό. Η μετακόμιση πολλών αντικειμένων και μεγάλων σπιτιών μπορεί να σας κοστίσει ακριβά ενώ μια τοπική μετακόμιση με λίγα αντικείμενα μπορεί να κοστίσει πολύ λιγότερα χρήματα. Μεγάλη προσοχή στο βάρος των αντικειμένων. Πέρα από τους αθλητές η αρθροσκόπηση ώμου είναι συχνή σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλοί τραυματισμοί από βάρος μπορεί να φέρουν ανάλογους κινδύνους. Αφήστε το στους ειδικούς.

5. Ημέρα μετακόμισης – Η λίστα για μετακόμιση πάντα δίπλα σας
Πότε πρέπει να κάνετε κράτηση για ενοικίαση μεταφορέων ή φορτηγού; Σας συμβουλεύουμε να προγραμματίσετε την εταιρεία μετακόμισης στην οποία αποφασίζετε να βασιστείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε για τις καλύτερες τιμές και ευελιξία. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε μια επιλογή αποθήκευσης μόνο για την ειδοποίηση.

6. Αγοράστε ή παραγγείλετε όλες τις μεταφορικές προμήθειες και τα υλικά συσκευασίας
Τα υλικά συσκευασίας εφευρέθηκαν για να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Όλα αυτά τα χαρτοκιβώτια, το χαρτί συσκευασίας, το περιτύλιγμα και η ταινία με φυσαλίδες και οι κατάλληλες δεξιότητες διασφαλίζουν ότι τα υπάρχοντά σας φτάνουν ασφαλή και αβλαβή. Σε δεκάδες μετακομίσεις στη Γλυφάδα που έχουμε αναλάβει η ουσία είναι ότι τα αντικείμενα είτε είναι ακριβά είτε χαμηλότερης αξίας πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο στη μεταφορά τους.

4 Εβδομάδες πριν από την ημέρα μετακόμισης
Ξεκινήστε τη διαδικασία συσκευασίας και οργανώστε τη λίστα για μετακόμιση
Συσκευάστε πράγματα που δεν θα χρειαστείτε για πρώτη φορά μετά τη μετακόμιση. Αφήστε τα απαραίτητα να πακετάριστούν τελευταία. Μπορείτε να ελέγξετε τι περιλαμβάνεται στη λίστα για μετακόμιση διαβάζοντας τι είναι απαραίτητο. Θα χρειαστεί να κάνετε μια πλήρη απογραφή των προμηθειών τροφίμων σας πριν από την ημέρα μετακόμισης. Σε μια τόσο πολυάσχολη και μάλλον αγχωτική περίοδο είναι δύσκολο να παρακολουθείτε όλες τις σημαντικές εργασίες, επομένως μια καλή λίστα για μετακόμιση θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τον χρόνο, ειδικά αν μιλάμε για φαγητό. Σταματήστε να αγοράζετε και να αποθηκεύετε ευπαθή τρόφιμα και αρχίστε να μαγειρεύετε κατεψυγμένα. Μπορείτε να χαρίσετε τρόφιμα που δεν σκοπεύετε να μεταφέρετε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή εκκλησίες.

Πουλήστε ότι δεν χρειάζεστε
Εάν δεν χρησιμοποιείτε κάποια από τα υπάρχοντά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, σίγουρα δεν χρειάζεται να τα πακετάρετε. Θυμηθείτε, όσο λιγότερα φτιάχνετε, τόσο λιγότερα θα μεταφέρετε, αυτό σημαίνει συσκευασία, φόρτωση και ξεφόρτωση. Αν μιλάμε για επαγγελματίες, αυτό σημαίνει ότι πληρώνετε λιγότερα. Μπορείτε επίσης να πουλήσετε πράγματα σε καλές συνθήκες στο διαδίκτυο. Ερευνήστε τα σχολεία εκ των προτέρων, ακόμη και επισκεφθείτε αυτά που σας αρέσουν, αν μετακινείστε με παιδιά. Προσπαθήστε να προετοιμάσετε τα παιδιά σας για τη μετακόμιση, συζητήστε κάθε βήμα και αφήστε τα να συμμετέχουν στις προετοιμασίες. Ακόμα και αν πρόκειται για μικρομεταφορές κοιτάξτε κάθε λεπτομέρεια.

Κανονίστε ότι χρειάζεται
Είναι καιρός να ελέγξετε τα ελαστικά, τα υγρά και τα φρένα και να τα διορθώσετε εάν χρειάζεται. Ενημερώστε τους συγγενείς και τους φίλους σας για τη μετεγκατάστασή σας. Διοργανώστε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι.

3 Εβδομάδες πριν από την ημέρα μετακόμισης
Μεταφέρετε τα ιατρικά αρχεία και τις συνταγές σας. Θα πρέπει επίσης να έχετε μαζί σας προμήθειες φαρμάκων ενός μήνα. Ειδοποιήστε τους παρόχους υπηρεσιών σας, όπως υπηρεσία καθαριότητας ή φύλαξη βρεφών, ότι μετακομίζετε. Εάν λαμβάνετε παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης, φροντίστε να ενημερώσετε την ταχυδρομική σας διεύθυνση στο διαδίκτυο πριν μετακομίσετε. Μεταφέρετε βοηθητικά προγράμματα αρκετές εβδομάδες πριν μετακομίσετε. Επικοινωνήστε με όλους τους παρόχους υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για να τους ενημερώσετε για τη μετακόμισή σας. Παραγγείλετε νέα έπιπλα τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα για να βεβαιωθείτε ότι όλα θα παραδοθούν κατά τον πρώτο μήνα στο νέο σας σπίτι.

Σκεφτείτε θέσεις στάθμευσης για το φορτηγό και ανυψωτικό μηχάνημα. Ξεκινήστε τις προετοιμασίες για το κατοικίδιο σας. Η κατοχή μιας λίστας για μετακόμιση κατοικίδιων θα σας επιτρέψει να τα φροντίζετε με τον καλύτερο τρόπο κατά τη διάρκεια αυτής της πολυάσχολης περιόδου για όλους. Καλέστε τον κτηνίατρό σας και κλείστε ραντεβού. Λάβετε αντίγραφα κτηνιατρικών εγγράφων, καθώς και αντίγραφα πιστοποιητικών εμβολιασμού. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας μετακόμισης, καθώς το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να χαθεί σε αυτή τη φασαρία. Μην ξεχάσετε να προστατεύσετε τα κατοικίδια στο νέο σας σπίτι.

Ήρθε η ώρα να ενημερώσετε τις διευθύνσεις χρέωσης του τραπεζικού λογαριασμού και της πιστωτικής σας κάρτας.

1 Εβδομάδα πριν από την ημέρα μετακόμισης
Αποσυναρμολογήστε ογκώδη έπιπλα που δεν θα χρησιμοποιήσετε πριν από την ημέρα της μετακόμισης. Ξεκινήστε να καθαρίζετε τα άδεια δωμάτια. Ακόμα κι αν ετοιμάζετε βαλίτσες, προσπαθήστε να το κάνετε δωμάτιο με δωμάτιο, ώστε να έχετε την ευκαιρία να κάνετε το καθάρισμα. Καθαρίστε το νέο σας σπίτι πριν μετακομίσετε, ειδικά εάν μετακομίζετε με μωρό. Μπορείτε επίσης να προσλάβετε μια εταιρεία καθαρισμού. Κάντε ρυθμίσεις για την παραλαβή των τελικών απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πετάξετε τα σκουπίδια στο τοπικό σας κέντρο χωματερής και ανακύκλωσης πριν μετακομίσετε, εάν δεν έχετε άλλες παραλλαγές.

Φτιάξτε μια απαραίτητη τσάντα την ημέρα πριν μετακομίσετε.

Μείνετε χαλαροί, οργανωμένοι και σηκωθείτε στην ώρα σας. Προετοιμάστε εμφιαλωμένο νερό για τα μέλη της οικογένειάς σας καθώς η μετακόμιση είναι μια εξαντλητική διαδικασία. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε φαγητό σε πακέτο για όλους στο σπίτι. Κάντε απογραφή όλων των αντικειμένων. Ελέγξτε τι έχετε σύμφωνα με τη λίστα για μετακόμιση και τι έχει φορτωθεί. Τραβήξτε φωτογραφίες από τιμαλφή, αντίκες και εύθραυστα πράγματα που σκοπεύετε να μεταφέρετε σε ένα φορτηγό για να έχετε απόδειξη εάν κάτι έχει υποστεί ζημιά. Υπογράψτε τη λίστα αποθεμάτων των επαγγελματιών προτού μετακινηθείτε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει όλα τα έγγραφα από τους επαγγελματίες! Κάντε το τελευταίο check-out για να μην ξεχάσετε τίποτα. Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε. Ολοκληρώσατε τα πάντα στη λίστα για μετακόμιση!